Cal tenir en compte…

Un nou curs i un nou primer dia, d’aquests on a mesura que et treus la son de damunt, el cap va repassant què, quan i com. Perquè no sempre és igual, cap personeta distreta o atenta, cap aula o espai, xiqueta, xiquet, xiquete… Cap cap pensa de la mateixa manera, cap cor sent igual i cap oïda escolta i percep lo mateix.

Menjava un préssec i repassava el caràcter amb que ho diria, la manera, intenció i l’èmfasi que hi posaria. Em dictava mentalment el vocabulari que usaria: molt col·loquial o poc, formal, tècnic, malparlat per a parèixer proper, més distant? Però el que sí tenia clar, era tot allò que parlaríem, debatríem si calia i que els mostraria com sóc jo. Perquè no hi ha res més llunyà i abstracte que un professor que s’amaga darrere d’un personatge docent, fet i creat per a impartir i sentir-se algú; que no transmetre, guiar o acompanyar la xicalla/jovenalla per aquest camí incert i ple de brossa que és l’educació al nostre estat.

Vos deixo la presentació del «cal tenir en compte…», conjunt de diapositives fetes al canva amb les que els exposo i comentem/debatem si cal, lo que he après al llarg dels cursos i crec necessàri com a mínims per ambdues parts a l’aula «necessitats per a una classe respectuosa, fluida, participativa i adaptada», en la mesura de lo possible, a tothom. Qui sap? Igual aquest any no serveix de res i em toca cercar un altra manera 😅

I el final de la classe? Doncs per un momentet trenco el mur «alumna-profe» que ens separa i represento fent «santiagades» l’Activitat Inicial que elles després hauran de replicar com millor els vingue de gust, però sempre baix un prisma creatiu, curiós i personal.

«Salut i Bona Música»


Publicada

a

per

Etiquetes:

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *